Produktbeskrivning

På Assura 1-dels urostomibandage sitter häftan permanent fast på påsen. När man byter påse tar man av och byter ut hela bandaget.

Assura 1-dels urostomibandage finns både med platt och konvex basplatta. Det breda stomisortimentet består av både förstansade och uppklippbara hålstorlekar, samt påsar i två storlekar i klar eller beige färg.

Assura spiralhäfta är trygg och skonsam mot huden

Assura spiralhäfta består av olika material som utvecklats för att ge dig trygghet och skydd och utformat i ett spiralmönster för:
  • Säker vidhäftning mot huden
  • Absorberar fukt från din hud, är skonsam och skyddar mot irritation

En bekväm och diskret påse

Assura 1-dels urostomibandage har flera olika funktioner som gör den bekväm och diskret:
  • Pålitligt och lättanvänt utlopp – mjukt plastutlopp som är enkelt att använda. Påsens formgivning ser till att ingen urin är kvar i påsen efter tömning.
  • Backventil – förhindrar urinen från att rinna tillbaka in mot stomin, vilket kan minska risken för urinvägsinfektioner.

Konvexitet, för stomier som är svårare att bandagera

Assura 1-dels urostomi finns med konvexitet och är framtagen för stomier som är svårare att bandagera, t.ex. en stomi som är i jämnhöjd med huden, indragen eller ligger i ett hudveck eller ärr. Konvexiteten ger ett måttligt till högt tryck mot den peristomala huden för att stomin ska tryckas fram över hudplan och därmed minska risken för läckage. Prata med din stomiterapeut om du vill veta mer om konvexitet.