Produktbeskrivning

På Assura Plus 1-dels tömbar sitter häftan permanent fast på påsen. När man byter påse tar man av och byter ut hela bandaget.
Assura Plus 1-dels tömbara bandage finns med både platt eller konvex basplatta. Det breda stomisortimentet består av både förstansade och uppklippbara hålstorlekar, samt påsar i olika storlekar i klar eller beige färg.

Assura spiralhäfta är trygg och skonsam mot huden

Assura spiralhäfta består av olika material som utvecklats för att ge dig trygghet och skydd och utformat i ett spiralmönster för:
  • Säker vidhäftning mot huden
  • Absorberar fukt från din hud, är skonsam och skyddar mot irritation

En bekväm och diskret påse

Assura 1-dels tömbar har flera olika funktioner och är framtagen för att erbjuda komfort och diskretion:
  • Hide-away utlopp – utloppet är enkelt att tömma och rengöra. Utloppet har en integrerad kardborreförslutning®, som är enkel att försluta– utan att man behöver ett påslås.
  • Effektivt filter – det integrerade filtret med tre lager förhindrar att påsen blåser upp sig samt neutraliserar lukt.
  • Mjukt non-woven material – starkt och vattenavvisande, torkar lätt efter dusch eller bad.

Konvexitet för stomier som är svårare att bandagera.

Assura Plus 1-dels tömbar kan användas tillsammans med två olika konvexa basplattor som är framtagna för stomier som är svårare att bandagera, t.ex. en stomi som är i nivå med huden, är indragen eller ligger i ett hudveck. Konvexiteten ger ett tryck mot huden runt stomin för att stomin ska tryckas fram och mynna och därmed minska risken för läckage.
Konvex Light:
En lösning för stomier som är i nivå med huden eller indragna, som ger extra säkerhet genom ett lätt och mjukt tryck på magen.
Konvex:
En lösning för stomier som är indragna, sitter vid djupa hudveck eller ärr, som ger extra säkerhet genom ett medel- till högt tryck på magen.
Prata med din stomiterapeut om du vill veta mer om konvexitet.