Produktbeskrivning

Assura Magnum är en tömbar 2-delspåse som passar med Assuras basplattor. Den erbjuder extra stor volym. Kan användas postoperativt och av personer med ileostomi med höga flöden. Assura Magnum finns med både platt och konvex basplatta, för standardanvändningstid och förlängd användningstid.

För extra hög kapacitet

  • Mjukt utlopp – enkel tömning
  • Backventil – ser till att flödet inte kan åka tillbaka in i stomin.
  • Filter – neutraliserar lukt

Assura spiralhäfta är trygg och skonsam mot huden

Assura spiralhäfta består av olika material som utvecklats för att ge dig trygghet och skydd och utformat i ett spiralmönster för:
  • Säker vidhäftning mot huden
  • Absorberar fukt från din hud, är skonsam och skyddar mot irritation

Assura Extrahäfta ger extra skydd mot höga flöden. Den är lämplig för personer med en ileostomi eller urostomi som har ett fränare flöde från stomin, vilket bryter ner standardhäftan snabbare.

Konvexitet, för stomier som är svårare att bandagera

Assura Magnum kan användas tillsammans med två olika konvexa basplattor, framtagna för stomier som är svårare att bandagera, t.ex. en stomi som är i jämnhöjd med huden, indragen eller ligger i ett hudveck. Konvexiteten ger ett tryck mot huden runt stomin för att stomin ska tryckas fram och mynna över hudplan och därmed minska risken för läckage.

Konvex Light:
En lösning för stomier som är i jämnhöjd med huden eller indragna, som ger extra säkerhet genom ett lätt och mjukt tryck på magen.

Konvex:
En lösning för stomier som är indragna, sitter vid djupa hudveck eller ärr, som ger extra säkerhet genom ett medel- till högt tryck på magen.

Prata med din stomiterapeut om du vill veta mer om konvexitet.