Produktbeskrivning

Assura 2-dels tömbar nattdränage passar på Assuras basplattor. Den ger personer med höga flöden, en trygg lösning på natten. Dess långa hals gör det möjligt att röra sig i sängen och den rymmer upp till två liter.

Ger dig en trygg och bekväm nattvila’

  • Lång hals – ger rörelsefrihet under natten medan en knickfri slang i halsen ser till att luft kan passera till uppsamlingspåsen.
  • Volymindikator – gör det lättare att se hur mycket påsen innehåller.
  • Lång slang – gör det lättare att kontrollera tömning, ett påslås används för att försluta utloppet.

Assura spiralhäfta är trygg och skonsam mot huden

Assura spiralhäfta består av olika material som utvecklats för att ge dig trygghet och skydd och utformat i ett spiralmönster för:
  • Säker vidhäftning mot huden
  • Absorberar fukt från huden – är hudvänlig och skyddar mot hudirritationer

Assura Extrahäfta ger extra skydd mot höga flöden. Den är lämplig för personer med en ileostomi eller urostomi som har ett fränare flöde från stomin, vilket bryter ner standardhäftan snabbare.

Konvexitet, för stomier som är svårare att bandagera

Assura 2-dels tömbar nattdränage kan användas tillsammans med två olika konvexa basplattor, framtagna för stomier som är svårare att bandagera, t.ex. en stomi som är i jämnhöjd med huden, indragen eller ligger i ett hudveck. Konvexiteten ger ett tryck mot huden runt stomin för att stomin ska tryckas fram och mynna över hudplan och därmed minska risken för läckage.

Konvex Light:
En lösning för stomier som är i jämnhöjd med huden eller indragna, som ger extra säkerhet genom ett lätt och mjukt tryck på magen.

Konvex:
En lösning för stomier som är indragna, sitter vid djupa hudveck eller ärr, som ger extra säkerhet genom ett medel- till högt tryck på magen.

Prata med din stomiterapeut om du vill veta mer om konvexitet.