Produktbeskrivning

På Assura 1-dels tömbar sitter häftan permanent fast på påsen. När man byter påse tar man av och byter ut hela bandaget.

Assura 1-dels stomibandage tömbar finns med både platt och konvex basplatta. Det breda stomisortimentet består av både förstansade och uppklippbara hålstorlekar, samt påsar i olika storlekar i klar eller beige färg.

Assura spiralhäfta är trygg och skonsam mot huden

Assura spiralhäfta består av olika material som utvecklats för att ge dig trygghet och skydd och utformat i ett spiralmönster för:
  • Säker vidhäftning mot huden
  • Absorberar fukt från din hud, är skonsam och skyddar mot irritation

En bekväm och diskret påse

Assura 1-dels tömbar har flera olika funktioner som gör den bekväm och diskret:
  • Självhäftande påslås – ett självhäftande påslås följer med påsen vilket ger ett låsningssystem som är både pålitligt och enkelt att rengöra.
  • Mjukt material – den sida av påsen som är i kontakt med huden är gjord av ett mjukt material som låter huden andas och torkar snabbt efter att du duschat eller simmat.
  • Luktsäker film – påsen är gjord av ett luktsäkert material

Konvexitet, för stomier som är svårare att bandagera

Assura 1-dels tömbar finns med konvexitet som är framtagen för stomier som är svårare att bandagera, t.ex. en stomi som är i jämnhöjd med huden, indragen eller ligger i ett hudveck eller ärr. Konvexiteten ger ett måttligt till högt tryck mot den peristomala huden för att stomin ska tryckas fram över hudplan och därmed minska risken för läckage. Prata med din stomiterapeut om du vill veta mer om konvexitet.