Produktbeskrivning

Assura Plus 2-dels tömbar påse har en klick-koppling för dubbel kontroll

  • Påsen fästs säkert vid basplattan med ett klick-kopplingssystem. Ett tydligt ‘klick’ försäkrar att påsen är låst vid basplattan.
  • Innan påsen låses fast kan man vrida den till önskad position utan att behöva ta bort påsen från basplattan.
  • Det går att ta loss påsen från basplattan, vilket gör att man kan byta påsen oftare än basplattan.

Assura Plus 2-dels tömbar påse kan användas tillsammans med både platt och konvex basplatta, för standardanvändningstid och förlängd användningstid. Det breda stomisortimentet består av flera olika basplattor med både förstansade och uppklippbara hålstorlekar, samt påsar i olika storlekar i klar eller beige färg.

Assura spiralhäfta är trygg och skonsam mot huden

Assura spiralhäfta består av olika material som utvecklats för att ge dig trygghet och skydd och utformat i ett spiralmönster för:
  • Säker vidhäftning mot huden
  • Absorberar fukt från din hud, är skonsam och skyddar mot irritation

Assura Extrahäfta ger extra skydd mot höga flöden. Den är lämplig för personer med en ileostomi eller urostomi som har ett fränare flöde från stomin, vilket bryter ner standardhäftan snabbare.

En bekväm och diskret påse

Assura 2-dels tömbar har flera olika funktioner och är framtagen för att erbjuda komfort och diskretion:
  • Hide-away utlopp – utloppet är enkelt att tömma och rengöra. Utloppet har en integrerad kardborreförslutning®, som är enkel att vika undan – utan att man behöver ett påslås.
  • Effektivt filter – det integrerade filtret förhindrar att påsen sväller upp samt neutraliserar lukt.
  • Mjukt non-woven material – starkt och vattenavvisande, torkar lätt efter dusch eller bad.

Konvexitet, för stomier som är svårare att bandagera

Assura Plus 2-dels tömbar kan användas tillsammans med två olika konvexa basplattor som är framtagna för stomier som är svårare att bandagera, t.ex. en stomi som är i jämnhöjd med huden, indragen eller ligger i ett hudveck. Konvexiteten ger ett tryck mot huden runt stomin för att stomin ska tryckas fram och mynna över hudplan och därmed minska risken för läckage.


Konvex Light:

En lösning för stomier som är i jämnhöjd med huden eller indragna, som ger extra säkerhet genom ett lätt och mjukt tryck på magen.


Konvex:

En lösning för stomier som är indragna, sitter vid djupa hudveck eller ärr, som ger extra säkerhet genom ett medel- till högt tryck på magen.

Prata med din stomiterapeut om du vill veta mer om konvexitet.