Produktbeskrivning

SenSura® Mio Convex har en böjdform som passar säkert på ojämna områden runt stomin, inbuktande områden och stomier som behöver stöd eller hjälp att skjutas fram. I kombination med den elastiska häftan ger den en säkrare passform på den individuella kroppsformen. Den förblir diskret tack vare filtret och påsdesignen.

Huvudfördelar:

 • Anpassningsbar konvex produkt med integrerade flexlinjer för en unik kombination av stabilitet och flexibilitet
 • Elastisk häfta för en säker passform på individuella kroppsformer
 • Neutralt grått tyg för optimal diskretion och ärligt utseende

På SenSura Mio Convex 1-dels urostomipåse är den anpassningsbara konvexa häftan permanent fäst vid påsen. När man byter påse tar man av och byter ut hela bandaget. SenSura Mio Convex 1-dels urostomipåse finns med en rad olika konvexa basplattor: soft, light och deep, så det finns en konvex produkt för alla behov.

Convex Soft är för stomier med stomimynningen över hudplanet som behöver lite stöd på grund av smärre utmaningar i området runt stomin.

Convex Light är för stomier med stomimynningen i nivå med hudplanet som behöver lätt hjälp att skjutas fram eller för lätt inbuktande områden där en lätt kurva krävs för en bra passform.

Convex Deep är för stomier med stomimynningen under hudplanet som behöver mycket hjälp att skjutas fram eller fördjupa inbuktande områden där en djup kurva krävs för en bra passform.

Därtill finns SenSura Mio Convex med både förstansade och uppklippbara hål, med påsar i olika storlekar som är neutralt grå, klara samt med eller utan inspektionslucka.

Det finns inte två kroppar som är lika. Alla människor har individuella kroppar i olika storlekar och former – och formerna ändras både under dagens lopp och när vi rör oss. Därför är det en utmaning att hitta ett stomibandage som passar.

Huvudfördelar

 • SenSura Mio Convex har ett anpassningsbart konvext skal och en elastisk häfta som ger en säkrare passform på ojämna områden runt huden, inbuktande områden och stomier som behöver stöd och hjälp att skjutas fram.
 • Den anpassningsbara konvexa produkten med integrerade flexlinjer ger en unik kombination av stabilitet och flexibilitet så du kommer att uppleva en ny nivå av komfort utan att kompromissa med säkerheten.
 • Den elastiska häftan säkerställer att produkten kan sträckas och dras tillbaka. Hud har en naturlig elasticitet som hjälper den att böjas och sträckas när kroppen rör sig. SenSura Mio Convex är elastisk liksom huden, därför böjs och sträcks den med din hud när din kropp rör sig.

  --------------------

  * Jämfört med standardmässig vård definierat som de främsta föreskrivna/säljande produkterna inom stomivård.

Nya SenSura Mio Convex ser annorlunda ut än andra stomipåsar eftersom den är utformad för att ge bästa möjliga diskretion och ge ett ärligt utseende.

 • Till skillnad från andra stomiprodukter är SenSura Mio Convex tillverkad av ett material som vi annars brukar bära på kroppen, dvs. tyg. Det är mjukt och bekvämt mot huden och ger låg friktion mot kläder och känns inte blött efter att du duschat. Dessutom gör tyget att stomipåsen ser mer ut som ett klädesplagg än en medicinsk produkt
 • Färgen på SenSura Mio Convex har valts bland hundratals färger eftersom färgen optimerar diskretion under alla klädfärger, – t.o.m. vitt.
 • SenSura Mio Convex försöker inte imitera kroppen. Det är en ärlig produkt, ett personligt tillbehör som ger bästa möjliga diskretion så att du kan känna dig trygg.

Har du någonsin haft problem med ballooning? Cirkelfiltret har ett unikt pre-filter som är utformat för att minska detta problem.

 • Pre-filtrets uppgift är att skydda kolet och membranet eftersom dessa två delar är mycket känsliga för avföring. Därför täpps cirkelfiltret inte till så ofta att luftflödet genom filtret varar längre och du upplever mindre ballooning.
 • Cirkelfiltret har bevisats minska uppkomsten av ballooning med upp till 61 %. Cirkelfiltret förbättrar diskretion och hjälper dig att sova bättre på natten.
Säkerhetsinformation
Eftersom det är en konvex produkt är det särskilt viktigt att du låter en stomiterapeut hjälpa dig med utprovningen. SenSura Mio Convex finns i olika konvexa djup och därför skiljer sig sättet vi kan erbjuda prover åt. När vi har fått din beställning, så ringer vi upp dig för att diskutera vilka ev. prover vi kan skicka till dig. Om du har frågor eller önskar personlig rådgivning, ring oss på telefon 0300-332 56.